Riskientunnistaminen

Koulutus suoritetaan ennen ajokoetta, kun kaikki muut ajokorttiopinnot suoritettu, ja valmiudet liikenteessä toimimiseen saatu. Riskientunnistamiskoulutus on kaikille henkilöautokortin suorittajille pakollinen ennen ajokoetta.

Simulaattoripainotteinen

• 4 h teoriaa livenä tai virtuaaliluokassa (á 45 min)
  • 4 ajotuntia (á 50 min), joista 3 simulaattorilla

Peruspaketti

• 4 h teoriaa livenä tai virtuaaliluokassa (á 45 min)
  • 4 ajotuntia (á 50 min), joista 2 simulaattorilla

Lisätietoa kurssista

Riskientunnistamiskoulutus korvaa 1.7.2018 alkaen harjoittelu- ja syventävän vaiheen. Koulutus suoritetaan ennen ajokoetta, kun kaikki muut ajokorttiopinnot suoritettu, ja valmiudet liikenteessä toimimiseen saatu. Ajokortista tulee näin ollen yksivaiheinen. Riskientunnistamiskoulutukseen kuuluu kahdeksan tuntia opetusta, joista neljä tuntia on teoriaa ja neljä tuntia ajoa. Osa ajo-opetuksesta voidaan antaa simulaattorilla.

Riskientunnistamiskoulutus keskittyy vaikeissa olosuhteissa ajamisen kehittämiseen. Koulutus tukee sääntöjä noudattavan, turvallisen ja vastuullisen ajotavan omaksumista ja vahvistaa valmiuksia välttää liikenteen vaaratilanteita ja onnettomuusriskiä lisääviä tekijöitä.

Koulutus on mahdollista räätälöidä omiin tarpeisiin sopivaksi tarjoamillamme erilaisilla riskientunnistamiskoulutuspaketeilla.