Moottoripyörä

Valitse sopiva paketti alta

Kevytmoottoripyörä A1 – A1-kevytmoottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 16 vuoden ikää. A1 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 , enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg.
Moottoripyörä A2 – A2-moottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 18 vuoden ikää. A2 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.
Moottoripyörä A – A-moottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 24 vuoden ikää. A-luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

EAS-tuntipaketti

• Ensimmäistä ajokorttia suorittavan liikenneturvallisuusteoriat 4h
  • 4 pakollista teoriatuntia ja vapaastivalittavat risteysteoriatunnit
  • Sähköinen oppimisympäristö
  • Suorituksen jälkeen todistus

Kevytmoottoripyörä A1

Moottoripyörä A2

Moottoripyörä A

Muut maksut

• Kuljettajan tutkintomaksu 105€

Teoria-, käsittely- ja ajokoe

• Ajokorttilupamaksu 20€/37€

Traficomin sähköisen asioinnin kautta 20 €, paperiversiona 37 €

• Passikuvat 10€*

* Tarvitaan, jos ei ole voimassa olevaa passia tai ajokorttia, josta kuvat saadaan sähköisenä. Hinta on arvio.

Opetuksen sisältö

moottoripyöräkortti

Jos A1-, A2- tai A-kortti  on ensimmäinen ajokortti, ennen teoriakoetta on suoritettava ”Turvallisuus koulutus ensimmäistä ajokorttia varten”-teoriatunnit (4h).

Minimi ajo-opetusvaatimus on 5 ajotuntia.

Meiltä löytyvät kaikki varusteet, joten voit harjoitella, vaikka et itse omistaisikaan varusteita. Kypärät, ajokengät, ajohanskat ja ajopuvut löytyvät jokaiselle opiskelijalle.

A1 -> A2

A1-luokan ajo-oikeuden haltija voi hakea ajo-oikeuden korottamista seuraavaan, A2-luokkaan, kun A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta. Tämän lisäksi luokan korottamiseksi vaaditaan 7 tuntia kuljettajaopetusta, josta kaksi tuntia on teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajo-oikeuden myöntäminen edellyttää opetustodistuksen esittämistä Ajovarmalle.

Mikäli A1-ajo-oikeuden haltija haluaa A2-luokan ajo-oikeuden ennen kuin A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta, voi hän saada sen iän ollessa vähintään 18 vuotta ja suoritettuaan A2-luokkaan vaadittavan kuljettajaopetuksen ja kuljettajantutkinnon.

A2 -> A

A2-luokan ajo-oikeuden haltija, jolla on ollut A2-luokan ajo-oikeus vähintään kaksi vuotta, voi hakea ajo-oikeuden korottamista A-luokkaan täytettyään 20 vuotta ja suoritettuaan 7 tunnin kuljettajaopetuksen. A-luokan ajo-oikeuden myöntäminen edellyttää opetustodistuksen esittämistä Ajovarmalle.

Rajoitetun A-luokan (≤ 25kW) ajo-oikeuden haltija, joka on saanut ajo-oikeuden viimeistään 18.1.2013, saa rajoittamattoman A-luokan ajo-oikeuden automaattisesti kahden vuoden kuluttua rajoitetun A-luokan ajo-oikeuden myöntämisestä. Mikäli ajo-oikeuden haltija tarvitsee ajokorttiin merkinnän rajoittamattoman A-luokan ajo-oikeudesta, tulee uutta ajokorttia (ajokortin kaksoiskappale) hakea erikseen Ajovarmalta.