Ilmoittaudu kurssille netissä valitsemalla toimipiste, puhelimitse 05 453 0530 tai sähköpostilla info(at)makisenliikennekoulu.fi

Moottoripyörä A1, A2, A

Kevytmoottoripyörä A1

A1-kevytmoottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 16 vuoden ikää.

A1 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden sylinteritilavuus on enintään 125 cm3 , enimmäisteho 11 kW ja teho/painosuhde enintään 0,1 kW/kg.

Moottoripyörä A2

A2-moottoripyöräkortin suorittamisen voi aloittaa 6kk ennen 18 vuoden ikää.

A2 merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan moottoripyöriä, joiden enimmäisteho on 35 kW, teho/painosuhde enintään 0,2 kW/kg ja joita ei ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.

Moottoripyörä A

A-luokkaan kuuluvat kaikki moottoripyörät niihin kytkettyine hinattavine ajoneuvoineen sekä kolmipyörät, joissa on kolme symmetrisesti sijoitettua pyörää ja joiden teho ylittää 15 kW.

Opetuksen sisältö – moottoripyörä A1, A2, A

Katso myös ajokorttilupa

1.7.18 alkaen:

- Jos A1-, A2- tai A-kortti  on ensimmäinen ajokortti, ennen teoriakoetta on suoritettava "Turvallisuus koulutus ensimmäistä ajokorttia varten"-teoriatunnit (4h)
- Minimi ajo-opetusvaatimus on 5 ajotuntia

Pakollinen opetus:

- EAS-koulutus, tarvittaessa:

• Ensimmäistä ajokorttia suorittavan liikenneturvallisuusteoriat, 4h
  • sisältää sähköisen oppikirjan ja teoriakoeharjoittelun

Teoriapaketin hinta: 100€ (sis.alv)

- Ajo-opetus:

• Ajo-opetus 5 ajotuntia (á50min)
  • MP:n käyttö 1. käsittely- ja ajokokeessa
  • oppimateriaalit sekä muut autokoulupalvelut
  • ajovarusteiden käyttö ajotunneilla ja tutkinnossa
Ajotuntipaketin hinta: 530€ (sis. alv)

Muille tahoille suoritettavat maksut:

- Kuljettajan tutkintomaksu (teoria- ja käsittely- ja ajokoe) 125€
- Ajokorttilupamaksu 40€
- Kaksi passikuvaa (jos ei voimassa olevaa passia, josta kuvat voi ottaa)

Motopassi

MOTOPASSI-koulutus on tarkoitettu moottoripyöräkortin jo omaaville kuljettajille. Tarvitsetko lisää ajovarmuutta tai haluatko ylläpitää taitojasi? MOTOPASSI-koulutuksessa tavoitteena on liikenneturvallisuus. Koulutuksessa opetellaan mm. ennakoimaan muiden tienkäyttäjien aikeita ja hallitsemaan pyörää. Kouluttajana toimii erikoiskoulutettu, pitkän moottoripyöräkokemuksen omaava kouluttaja. Lisätietoja toimistosta ja osoitteesta motopassi.fi.

Moottoripyöräluokan korottaminen

A1 -> A2

A1-luokan ajo-oikeuden haltija voi hakea ajo-oikeuden korottamista seuraavaan, A2-luokkaan, kun A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa vähintään kaksi vuotta. Tämän lisäksi luokan korottamiseksi vaaditaan 7 tuntia kuljettajaopetusta, josta kaksi tuntia on teoriaopetusta ja 5 tuntia ajo-opetusta. Ajo-oikeuden myöntäminen edellyttää opetustodistuksen esittämistä Ajovarmalle.

Mikäli A1-ajo-oikeuden haltija haluaa A2-luokan ajo-oikeuden ennen kuin A1-luokan ajo-oikeus on ollut voimassa 2 vuotta, voi hän saada sen iän ollessa vähintään 18 vuotta ja suoritettuaan A2-luokkaan vaadittavan kuljettajaopetuksen ja kuljettajantutkinnon.

A2 -> A

A2-luokan ajo-oikeuden haltija, jolla on ollut A2-luokan ajo-oikeus vähintään kaksi vuotta, voi hakea ajo-oikeuden korottamista A-luokkaan täytettyään 20 vuotta ja suoritettuaan 7 tunnin kuljettajaopetuksen. A-luokan ajo-oikeuden myöntäminen edellyttää opetustodistuksen esittämistä Ajovarmalle.

Rajoitetun A-luokan (≤ 25kW) ajo-oikeuden haltija, joka on saanut ajo-oikeuden viimeistään 18.1.2013, saa rajoittamattoman A-luokan ajo-oikeuden automaattisesti kahden vuoden kuluttua rajoitetun A-luokan ajo-oikeuden myöntämisestä. Mikäli ajo-oikeuden haltija tarvitsee ajokorttiin merkinnän rajoittamattoman A-luokan ajo-oikeudesta, tulee uutta ajokorttia (ajokortin kaksoiskappale) hakea erikseen Ajovarmalta.

Meiltä löytyvät kaikki varusteet, joten voit harjoitella, vaikka et itse omistaisikaan varusteita. Kypärät, ajokengät, ajohanskat ja ajopuvut löytyvät jokaiselle opiskelijalle.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa!

Kalustovilkaisu

Katso, millä ajat ajoharjoittelusi!

Volvo V40

Mecom

Raskaan kaluston koulutukset kauttamme.

Tervetuloa kursseille!

• C1 ja C-kurssi