Ilmoittaudu kurssille netissä valitsemalla toimipiste, puhelimitse 05 453 0530 tai sähköpostilla info(at)makisenliikennekoulu.fi

Mopo

Ajokorttivaatimus

Mopokortti on mopolla ajon edellytys vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille.

AM120-merkintä ajokortissa oikeuttaa kuljettamaan ainoastaan kaksi- tai kolmipyöräistä mopoa.

Katso myös ajokorttilupa

1.7.18 alkaen tutkintoon pääsy AM120-luokassa ei edellytä teoria- ja ajo-opetusta. Jos AM120 on ensimmäinen ajokortti, on ennen teoriakoetta suoritettava "Turvallisuus koulutus ensimmäistä ajokorttia varten"-teoriatunnit (4h)

Pakollinen opetus:

- Ensimmäistä ajokorttia suorittavan liikenneturvallisuusteoriat, 4h (EAS-koulutus)
- Sisältää sähköisen oppikirjan ja teoriakoeharjoittelun

Teoriapaketin hinta: 100€ (sis.alv)

Suosittelemme lisäksi:

Ajopaketti:

- Ajotunteja 3kpl (á50min)
- Mopon käyttö tukinnossa
- Tarvittavat ajovarusteet turvalliseen ajoharjoitteluun ja käsittelykokeeseen

Ajopaketin hinta: 280€ (sis.alv)

Muille tahoille suoritettavat maksut:

- Kuljettajan tutkintomaksu (teoria- ja käsittelykoe) 63€
- Ajokorttilupamaksu 40€
- Kaksi passikuvaa (jos ei voimassa olevaa passia, josta kuvat voi ottaa)

Ajo-opetusta voi antaa vasta kun oppilas on suorittanut teoriakokeen ja täyttänyt 15 vuotta. Teoriakokeeseen voi kuitenkin osallistua jo kuukautta ennen kuin oppilas täyttää 15 vuotta.

Tutkinto

Mopotutkinto on läpäistävä ennen mopokortin saamista. Kuljettajantutkintoon pääsee 15 vuotta täyttänyt ja ajokorttiluvan sekä opetuksen saanut henkilö. Tutkintoon ilmoittautuvan on esitettävä luotettava selvistys henkilöllisyydestä (esim. passi).

Kaksipyöräisen mopon tutkinto sisältää teoria- ja käsittelykokeen. Käsittelykokeeseen pääsee vasta, kun teoriakoe on suoritettu.

Asianmukaiset ajovarusteet käsittelykokeeseen:

Vuokraamme opetuslupaoppilaille tutkinnossa vaadittavat ajovarusteet hintaan 50€/hlö/käsittelykoe

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa!

Kalustovilkaisu

Katso, millä ajat ajoharjoittelusi!

Volvo V40

Mecom

Raskaan kaluston koulutukset kauttamme.

Tervetuloa kursseille!

• C1 ja C-kurssi